torsdag 15 maj 2008

Matdags

Jag har på senare tid märkt att jag vill dricka en öl när jag lagar mat. Jag är med andra ord på väg att bli en sån där världsvan gourmet som man ser i alla serier. En handuk kastad över axeln, träslevar, ballongvispar, en kommentar i stil med "en skvätt vermouth skulle vara pricken över i:et" och såklart alkohol medans man förbereder måltiden. Tyvärr är jag inte fulländad. Förutom att jag inte har den köksutrustning som nämnts ovan (jag har ju knappt ett kök), så kan jag heller inte dricka den ultimata tillredningsdrycken: vinet. Jag har nämligen ingen vinöppnare.

På bokhyllan står dock en flaska som läskar mig och lurar mina besökare att jag egentligen är den där världsvana gourmeten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har svaret på ditt vinproblem. Tryck ner korken i flaskan så kan du dricka det utan problem. Var noga med att inte låta vinet stå för länge med korken i dock.
Då finns det risk att vinet smakar sämre.